V pátek večer jsem poprvé vařila v pomalém hrnci.
Uvařila jsem kuřecí vývar. recept
Rozhodla jsem se pro kuřecí prsa. Tak jsem vařila oběd v jednom hrnci. Do hrnce přišly brambory, uzenina, slanina, anglická slanina, cibule a kuřecí prsa. recept
Dnešní oběd
Zhodnocení.
Nejdřív nedostatky mého hrnce. Hrnec nemá časový spínač, takže si čas vaření hlídám pomoci mobilu.
Vývar - nevím jestli není lepší z elektrického tlakového hrnce. Maso z vývaru v PH je lepší, není rozvařené.
Oběd - takto dělám maso v troubě a je rozhodně lepší. Ještě vyzkouším hovězí.
Kuřecí asi nebyla správná volba, ale s hovězím masem budu mít problém. O víkendu rozhodně v 6 hodin nevstanu. Nevstávám tak ani v týdnu.
Alenko moc děkuji za tvé hodnocení, také mne láká. Měj se moc krásně.Z🖤
OdpovědětVymazatTaky hrnec máme /manžel si ho přál/ sice má i časovač,ale nevidím na něm nic úžasného.
OdpovědětVymazatAhoj Alenko - pomalý hrnec mám už třetí týden i s časovačem a jsem s ním náramně spokojená. Musím napsat, že vývar je lepší aspoň z mého pohledu z PH lepší. VAřila jsem tři vepř.kolena - dvě se mi vešly do PH a jedno jsem vařila na sporáku. Po slití vývaru - jsem viděla mezi nimi rozdíl - ten z PM hrnce byl tmavší sytý. Večer naložím do hrnce a ráno mám uvařeno. Iva
OdpovědětVymazatIvo nalákala jsi mě s tím kolenem.
VymazatPomalý hrnec je podle mě bezpečnější než tlakáč, od pomalého hrnce se nebojím odejít, ale je nutný ten časovač nebo časovací zásuvka. Já jsem vybírala hrnec s časovačem podle tohoto návodu https://www.bajolafit.cz/jak-vybrat-pomaly-hrnec/ a jsem spokojená ;-) Je tam odkaz i na tu časovací zástrčku.
OdpovědětVymazatLenko v té bezpečnosti máš pravdu. Manžel mi už nabídl spínací zástrčku, máme nějaké doma.
VymazatDíky za ukázku vaření v pomalém hrnci, díky všem za komentáře. Rozmýšlela jsem se, zda taky koupit, ale zatím jsem ve fázi nechat si, co mám, tedy bez pomaláče. :-)
OdpovědětVymazatLotty, už jsem vařila 4 jídla a musí říct, že hovězí v něm bylo vynikající.
VymazatDobrý den, můžete použít časovací zásuvku. Zapne pomaláč, kdy si budete přát, i v šest ráno bez vstávání. Jídlo v pomaláči bývá takové "vodnatější", jakoby vařené, ale pokud Vám to nevyhovuje, můžete upomalené jídlo na krátký čas šupnout do trouby pod gril nebo pod horní ohřev. Vynikající je na vývary i jídla typu segedýn. Přeji úspěšná vaření. Petra
OdpovědětVymazatPetro, vařila jsem další jídla, vývar a hovězí maso na houbách. To hovězí bylo vynikající, to mě nadchlo. Manžel mi už nabídla časovací zásuvku.
Vymazat