neděle 11. března 2018

700. na chatě

Dnes jsme jeli na chatu. Chtěli jsme ji připravit na léto.
  Nejdřív jsem zatopila, aby se trošku vyhřály zdi. Obešli jsme pozemek a zjistili škody, které způsobila zvěř. Všechny keříky mají okousané vršky, břečťany jsou skoro celé sežrané.
Vodu jsme ještě nepustili, po těch mrazech jsme to nechtěli riskovat. Venku bylo 12°C a v kuchyni, která je kamenná, byly 3°C.
Sluníčko hřálo, tak jsem aspoň provětrala peřiny. Laďa namontoval desky na lavičky a uklidil kolem chaty.
Nejvíc mě mrzí sežraná čemeřice.

9 komentářů:

  1. Stále je u vás rušno. Stále nějaká akce.Potěšení s vnučkou. Asi nebudete sami komu zvěř nějakou tu škodu na keřích vykonala. No,myslím, že břečtan se vzpamatuje.
    Měj se moc hezky a zase se těším na pokračování Tvého deníčku!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani nejhorší je, když vidíš ty okousané stromky, ale příroda si poradí a kde ne, tak zasadím nové.

      Vymazat
  2. Tak tej čemerice je naozaj veľká škoda. Myslím, že zver je všade premnožená. Akurát minule som počúvala o tom rozhovor, aké veľké škody spôsobujú aj poľnohospodárom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme chatu 4 roky a poprvé máme tak ožrané stromky a rostliny. Ta čemeřice mě moc mrzí, měla poprvé kvést, už jsem se těšila.

      Vymazat
  3. Tak sem by se polička určitě hodila ;o)....kamenné zdi znám, také na chalupě zápasíme s velkou zimou. Snad už bude brzy teplo ;o). Krásný večer. ZaZa

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná chatička! Úplně mě navnadila... v létě musím zase po dlouhé době vyrazit na chatu k naší babi. Ovšem budu muset i s dětmi. To bude mít babi s dědou "radost". :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babičky mají vždy radost když přijedou vnoučata. Už se těším až budu na chatě s vnučkou.

      Vymazat
  5. Okousané na zahradě je škoda. Taky jsme měli zahrádku a na jaře pozorovali, co přežilo a vylezlo. Ale měli jste tam sluníčko jako my dnes tady. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda