sobota 13. února 2016

286. DD jablečný čaj

Jablka ve sklepě se začaly kazit a moučnět, tak jsem se pustila do čaje.
Je to: 2 kg jablek, 1 kg cukru, 1 pomeranč, 1 citron, hřebíček, skořice a badyán.
Měla jsem v mrazáku trošku meruněk, tak jsem je tam přidala.
K obědu jsem dnes usmažila kuřecí řízky a brněnský salát, na který jsem měla velkou chuť.
Přemýšlím jestli zítra půjdeme na valentýnský oběd, nebo vyndám z mrazáku pstruha.
Je jasný, že se dívám na biatlon. 
Včerejší úspěch Gábiny Soukalové.
Sledovala jsem štafety můžů, kde bohužel naši neběželi a čekám na štafety žen, které se poběží po 22. hodině.

12 komentářů:

  1. Také ještě máme jablka..zatím se celkem drží...ale tohle je dobrý nápad :o) Měj se hezky Alenko....Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Álo, to byl dobrý nápad udělat ovocný čajík. Bylo by škoda, aby se jablíčka vyhodila. Já mám tyhle domácí čajíky moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko já taky a v poslední době vařím jednodruhové jako, jahodový, švestkový a nejvíc mi chutná meruňkový, proto jsem k jablkům přidala meruňky.

      Vymazat
  3. I nám jablka moučnatí.Bude štrůdl a dobrý nápad mohla bych je použít na čaj.Mám ho ráda.
    Hezkou neděli Marťula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti štrůdl máme rádi a teď jsem ho pekla často.

      Vymazat
  4. Alenko, čaj vpadá úžasně a jistě bude lahodný..navíc je to dobrý nápad, jak zpracovat jablka..jinak já se taky koukala a večer ta " holčičí" štafeta byla úžasná!! Krásný den..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, čaj je výborný, ke štafetám jsem si ho uvařila. Bylo to drama s krásným koncem.

      Vymazat
  5. Alenko, taky neumíš zahálet, jak vidím. A při čtení tvého článku jsem si říkala, jestli dnes byl ten pstruh nebo oběd v restauraci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, pstruha jsem vařila doma. Ještě jsme dva měli v mrazáku.

      Vymazat
  6. Jablečný čaj jsem ještě nedělala. Určitě je dobrý na vánoce nebo vůbec v zimě. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda