Jablka ve sklepě se začaly kazit a moučnět, tak jsem se pustila do čaje.
Je to: 2 kg jablek, 1 kg cukru, 1 pomeranč, 1 citron, hřebíček, skořice a badyán.
Měla jsem v mrazáku trošku meruněk, tak jsem je tam přidala.
K obědu jsem dnes usmažila kuřecí řízky a brněnský salát, na který jsem měla velkou chuť.
Přemýšlím jestli zítra půjdeme na valentýnský oběd, nebo vyndám z mrazáku pstruha.
Je jasný, že se dívám na biatlon.
Včerejší úspěch Gábiny Soukalové.
Sledovala jsem štafety můžů, kde bohužel naši neběželi a čekám na štafety žen, které se poběží po 22. hodině.
Také ještě máme jablka..zatím se celkem drží...ale tohle je dobrý nápad :o) Měj se hezky Alenko....Martina
OdpovědětVymazatMarti, zkus si ho uvařit je výborný.
VymazatÁlo, to byl dobrý nápad udělat ovocný čajík. Bylo by škoda, aby se jablíčka vyhodila. Já mám tyhle domácí čajíky moc ráda.
OdpovědětVymazatAničko já taky a v poslední době vařím jednodruhové jako, jahodový, švestkový a nejvíc mi chutná meruňkový, proto jsem k jablkům přidala meruňky.
VymazatI nám jablka moučnatí.Bude štrůdl a dobrý nápad mohla bych je použít na čaj.Mám ho ráda.
OdpovědětVymazatHezkou neděli Marťula
Marti štrůdl máme rádi a teď jsem ho pekla často.
VymazatAlenko, čaj vpadá úžasně a jistě bude lahodný..navíc je to dobrý nápad, jak zpracovat jablka..jinak já se taky koukala a večer ta " holčičí" štafeta byla úžasná!! Krásný den..Inka
OdpovědětVymazatInko, čaj je výborný, ke štafetám jsem si ho uvařila. Bylo to drama s krásným koncem.
VymazatAlenko, taky neumíš zahálet, jak vidím. A při čtení tvého článku jsem si říkala, jestli dnes byl ten pstruh nebo oběd v restauraci?
OdpovědětVymazatLibuško, pstruha jsem vařila doma. Ještě jsme dva měli v mrazáku.
VymazatJablečný čaj jsem ještě nedělala. Určitě je dobrý na vánoce nebo vůbec v zimě. :-)
OdpovědětVymazatČaj je fakt dobrý, zkus si ho uvařit.
Vymazat