sobota 12. března 2016

304. DD kamna na chatě

Dopoledne jsme jeli na chatu. 
Milým překvapením byly sněženky, vůbec jsem netušila, že je tam máme.
Hlavním úkolem bylo napojit nová kamna. Laďa se pustil do sekání nové díry do komína. Roura půjde ze spodní místnosti dírou po výtahu.
První letošní kafe na terase. Sluníčko hřálo, bylo na něm příjemněji jak v chatě. 
Došlo i na vrtačku.
Kamna jsou napojená. Ctěla bych co nejdřív zbourat krb, ale Laďa má jiný názor, říká, že je spousta jiné důležité práce.
Vzala jsem sebou hustou čočkovku se zelím a klobásou, že si ji na chatě dáme k obědu s chlebem, ale byla tam zima a ještě máme odpojenou vodu, tak jsme jeli domů.

5 komentářů:

  1. Na chatu zatím také nejezdím, ještě je zima, ale už se fakt nemůžu dočkat, až vyrazím a začnu připravovat zahrádku. Práce, která mne čeká uvnitř chaty než se zase zabydlíme mi vůbec nevadí. Fakt se moc těším ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, taky se už těším, až vymyji po zimě celou chatu a zatopíme v nových kamnech. Čeká nás kolem chaty i v chatě hodně práce.

      Vymazat
  2. Páni, práce máte stále dost, jak vidím, ale pozor, inzerují zase, že bude padat sníh! Ouvej, ouvej!

    OdpovědětVymazat
  3. Jaký to má výkon? A nečoudí to? Samozřejmě na chatě je to asi jedno, ale doma bych z toho měl trochu strach. My máme klasická krbová kamna s výměníkem ale docela mě zajímá, jak dlouho nám s nimi ještě dovolí topit, když to teď s těmi regulacemi vypadá tak, jak to vypadá. :( Achjo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nečoudí, ale mají špatnou regulaci přístupu vzduchu, takže pořád hoří naplno. Doma máme krbová kamna a už druhý rok v nich topíme dřevěnýma briketama a dobrý.

      Vymazat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda