neděle 14. února 2016

287. DD doma

Valentýnskou neděli jsme strávili doma. Dopoledne jsem provoněla byt bábovkou. Experimentovala jsem s receptem na třenou bábovku - recept, do těsta jsem přidala jedno nahrubo nastrouhané jablko a do světlé části nasekané ořechy.
K obědu jsem uvařila pstruha na másle se zeleninou a bramborem. Táta vždy dělal pstruhy ( a ti byli často) vždy bez hlavy a ocasu, proto ho tak dělám taky. Táta byl vášnivý rybář a miloval prudkou vodu. Chodil i na kapry a dravce, ale nejčastěji byl u řeky.
Včera jsme se pozdě večer dívali na štafety, jely  naše fantastický biatlonistky. Bylo to dramatický s tím nejkrásnějším koncem.

14 komentářů:

  1. Aj moj ocko bol vasnivy rybar a vzdy nosil domov ryby a odvtedy ryby elmi nemusim. File si dam, ale namocenev mlieku a vyzmykane. Uz to nechuti ani ako ryba. Ale tie jedla co varis, vyzeraju tak dobre. Musis byt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zito, vidíš, pro mě se ryby staly běžným masem na jídelníčku. Rybina vadila mamince, táta měl na kuchání jeden nůž a nesměl vzít jiný. Ryby nevařila ani nejedla. Ryby upravoval vždy táta.

      Vymazat
    2. Alenka aj u nas otec varil ryby. Uz z okna cinziaku mamka kricala, s tym ani nechod domov. A sused ktory chcel rybu zakrical. Ja zoberiem,

      Vymazat
  2. Bábovka nikdy Ali nezklame a má tolik variant. A ryby ? Mňam... Jak já bych brala doma rybáře :o)), ryby máme rádi a snažím se je do jídelníčku dávat co nejvíce.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali teď už máme ryby jen když si je koupíme.

      Vymazat
  3. Tak vidím, Alenko, že jste měli toho avizovaného pstruha. Vypadá moc dobře a já si stále říkám, proč nejím ryby? Vypadají a určitě jsou moc dobré. Ale asi se bojím kostiček!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Libuško, jo rybí kostičky, to je nepříjemný. Moji mamince vadil, jak říkala smrad rybiny.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Také mám doma rybáře o) a pstruha mám také nejraději na másle :o)
    Bábovka musela být výborná láká už od pohledu..
    Měj se Alenko moc hezky..
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, specialita mého táty byl pstruh po mlynářsku.
      Bábovka se fakt povedla.

      Vymazat
  6. Na všechno říkám mňam...uvaříš vždycky něco, čím mě inspiruješ...díky za to, trochu to obmění náš jídelníček. Někdy jsem naprosto zoufalá, CO vařit....díky a hezký večer....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milko, děkuji. Jsem ráda když můžu inspirovat.

      Vymazat
  7. Bábovka vypadá moc lákavě. Už jsem nějakou dobu nedělala a měla bych to napravit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Intuice, co jsme sami dva, tak peču málo, protože to potom dlouho jíme. Bábovka zmizela nezvykle rychle.

      Vymazat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda