úterý 7. července 2015

173. DD 2. Tour de Knajp 2015 - Lednice

Je strašný horko, na kolo se nám nechce. V plánu je Lednický zámek a park kolem.
Lednické panství získali roku 1249 Lichtenštejnové a patřilo jim bezmála 700 let. Lednický zámek, tak jak vypadá dneska a jak byl v roce 1996 zapsán na Seznam světového kulturního bohatství UNESCO, sloužil Lichtenštejnům jako „rekreační chata“. Jezdili sem na léto, avšak to jim nebránilo vybudovat v interiérech topení, luxusní umývárny, ložnice, jídelny a taneční sály. Přízemní prostory sloužily jako reprezentační sály, kam zvali hosty a přátele.
Ráno Roman zkoušel jak se vejde půllitr do držáku. Kolo jako držák piva, ale jet se tak nedá.
Někteří se rozhodli, že se pojedou koupat do kamenolomu v Mikulově.
Ostatní jsme se po skupinkách vydali do městečka. Horko bylo úmorný a ledová káva nás trošku zchladila, Zámek je krásný, tak jak si ho pamatuji z předchozích návštěv.
Laďa chtěl jít na prohlídku podzemí, že tam bude příjemněji. Když jsme si chtěli koupit lístky, tak nás upozornili, že je to hlavně pro malé děti a prohlídka trvá jen 15 minut.
Jdeme se podívat ke skleníku. Někteří už odpadají.
Nakonec jsme se rozhodli, že si skleník prohlídneme.
Horko nás zmáhá
Jdeme do zahrad
Francouzský park lednického zámku
Hlad nás donutil začít přemýšlet,kde se najíme. Chtěli jsme jít někam na terasu, ale raději jsme volili klimatizovanou restauraci.
Opravdu jsme si pochutnali. Laďa si dal jejich vyhlášenou kačenu se zelím a knedlíkem, já volila lehčí jídlo, dala jsem si vepřová líčka na černém pivu.
Byli jsme tak upocení a tak jsme se rozhodli jít na základnu a doufali jsme, že tam někdo bude, protože jsme neměli klíče, byli schovaný vevnitř.
Takto to dopadlo.
I v tom horku se večer grilovalo.
I večer je pořád teplo, tak jsme přemýšleli, že zavoláme do opravny ať nám tu Lednici opraví, že nechladí, ale hřeje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda