pondělí 10. dubna 2017

508. DD zahrádka

Dnes má být poslední den pěkného teplého počasí, tak musím zapomenout na bolavá záda a hurá na zahrádku. Velmi rané brambory musí do země. Dva řádky stačí.
 na oběd jsem si koupila kebab
Zkusila jsem udělat proutěný obrubník. Po usazení jsem si uvědomila, že jsem tam nedala fólii.
na zahrádce ještě třešeň nekvete, je výš než chata.
už se probouzí ořešák


 Ještě musím dodělat horní úzký záhon a cestičku.

11 komentářů:

  1. Ali,máš před sebou stále plno práce, brambory už máme zasázené z minulého týdne, také jsme chvátali kvůli počasí. Chladné dny vše zbrzdí.
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, zatím mě ta práce baví, ale už se těším až bude hotová chata a budu tam trávit víc času.
      Přeji ti pohodové velikonoce.

      Vymazat
  2. Dobrý den, já k Vám vždycky nakouknu,ani vlastně nevím od kdy a jak jsem se sem dostala,sama blog nemám.Snad proto,že u nás v rodině na hodně let zakotvila cesta vedoucí do Jeseníků přes Šumperk(manžel jezdil linku Jeseník a taky se v tomto kraji narodil),tak proto. Taky jsem důchodkyně Vašeho věku,ale ne tak činorodá.Obdivuju,jak brzo všechno dáváte na jaře do země.Bydlím kousek od Brna,ale třeba rané brambory sázíme až na Jiřího (myslím 24.dubna)a máme je ke kopání kolem 6.června,teda cibulku a zeleninu jsem už dala kolem prvního jarního dne,ale jsem říkala,v Šumperku už sejou a u nás je pořád zima a nic,tak manžel s nadsázkou říká,tak taky zasej,když už tam sejou.Jste fakt dobrá,co všechno stihnete,taky obdivuju Vaše vycházky,to teda já úplně odbývám.Mně sice brzdí denní starost o téměř nemohoucí maminku,ale zase vnoučata už dospívají nebo jsou dospělá.Sice mě taky hodně trápí zdravotní problémy,ale někdy se mně taky ani nechce.Asi proto,že máme všechno hned u baráku. Přeju krásné svátky jara Alča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo děkuji moc za krásný vzkaz. Pamatuji si, že když jsem byla mladá, tak jsme brambory vždy sázeli na 1. května. Brzké sázení způsobují nové velmi rané odrůdy.
      Taky se mi někdy nechce a lenoším.
      Přeji pohodové velikonoce.
      Potěšilo by mě, kdyby jste mi napsala na email castice@seznam.cz

      Vymazat
  3. Alenka, u Vás sa mení všetko ako čarovným prútikom, chata, záhradka. Veľmi sa mi páči prútený obrubník, už nejakú dobu na ňom premýšľam. Hoci u mňa asi maximálne jahody, alebo maliny oddeliť od vlčiaka, lebo sadenie som už pred niekoľkými rokmi vzdala. Želám dobrú BIO úrodu. Príjemné sviatky prajem. Zita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zito, jsem zvědavá jak dlouho obrubník vydrží. Taky ti přeji pohodové velikonoce.

      Vymazat
  4. Tak kebab jsem si nikdy takhle venku nekoupila. Je to pěkná porce!

    OdpovědětVymazat
  5. Říkám si tak jestli by se vám náhodou nehodila na zahradu i zatravňovací dlažba, Je totiž vidět že tomu zahradnictví dost rozumíte a zároveň mně přijde že potřebujete tak trošku poradit. Já nechci nikomu radit nic špatného, vše jen v dobrém!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tuto zahrádku už 3 roky nemáme. Jinak s dlažbou máš pravdu, je praktická.

      Vymazat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda