neděle 21. srpna 2016

379. DD dovolená končí

Ráno jsme se probudili do deště. Asi je špatný tlak, mám od rána velké motolice. Po snídani kterou jsem s problémy nachystala se Laďa pustil do práce v chatě. Přibil lišty.
Vytvořila jsem rodokmen a Laďa ho vytiskl. Stejný, ale menší  jsem dala i sestrám.
Motolice se stupňuje. V jednu chvíli mě Laďa musel zachytit abych nespadla.
Mladí přijeli pro ledničku. Klárka mě nutí pít. V podvečer se můj stav trošku zklidnil. Dodělala jsem řízky, Laďa je sadil do lunet, už nemáme květináčky. Sbalila jsem věci a jedeme domů. Ani jsem neuklidila, na to jsem už neměla sílu.
Dovolená byla úžasná, ale dala mi zabrat.
Obě děti jsou moc hodné a vyhrají si samy. Nejraději dědovi vozily hlínu, písek nebo kompost. Matýsek na tatrovce s vlekem a Zuzanka na dětských kolečkách.
Zuzanka je malá tisková mluvka. Ráda odpovídala za Matýska a jinak stále mluvila i když byla sama. Děda se ji snažil přesvědčit aby snědla polévku. Jejich půlhodinovou diskuzi ukončila Zuzanka a polévku nesnědla. Děda pochopil, že v takovém případě na ni platí příkaz, nikdy ne diskuze.
Matýsek má sedm let a jde do první třídy. Špatně mluví, největší problémy má s písmenem r a ř. O jeho stravování jsem už psala.

3 komentáře:

  1. Alenko, odpočívej a nabírej sílu na další focení a tvoření. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta změna tlaku taky není nic pro mě. Z toho si nic nedělej. Měli jsme s manžílkem naplánovaný wellness pobyt v Krušných horách. Od rána mě bolela palice, protože se snížil tlak asi o 28 hPa. Bylo mi Vojtěcha moc líto, protože za pobyt utratil asi 2800 Kč. Žel bůh dokázal přes slevovykupon.cz ušetřit více než 700 Kč.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda