pondělí 22. června 2015

165. DD na chatě

O víkendu nebylo moc extra počasí, takový aprílový. V pátek chtěl Laďa dodělat vytapetovaný pokoj, ještě se musí dát lišty, původní majitel neřešil rohy a manželovi to vadí, tak se pustil do řezání, ale už bylo hodně hodin a v osadě se taková práce po půl sedmé nemá dělat, tak vyřešil jeden roh a musel toho nechat.
V sobotu se zase pustil do schodů. Pořádně se nadřel. Snažila jsem se mu pomáhat se stěhováním kamenných schodů. Znáte to, moje pomoc byla: já to zvednu a ty tam polož tu kovovou tyč, při posouvání podkládej atd. V sobotu jsme uložili první schod.
Mladí vypěstovali přísadu brokolice a chtěli ať ji hodně zasadím. Bohatě se rodí a nakonec ji sklízím sama, tak jsme k obědu měli brokolicovou polévku a smaženou brokolici.
Bylo chladno, tak jsem zatopila a spálila všechny staré papíry, které byly nastrkaný v krbu. Do vázy jsem dala nové květiny. Pivoňky pěkně provoněly chatu.
K večeři jsem naplánovala jahodové knedlíky, ale ouha, nemám tu vál, ani plochu kde bych je mohla dělat. Použila jsem dvířka od skříňky. Pořádně jsem je vydrhla a vysprchovala, položila na odkládací plochu dřezu. Váleček na chatě taky nemám, tak musela stačit plechovka s pivem. Podařily se.
Terasa je strašná, ale jsme na ni hodně, snídáme, obědváme i večeříme na ni. Nedalo mi to a tak jsem ji vyplela. Od sousedky jsme se dověděli, že prodává chatu a už má zájemce. Dostali jsme strach, kdo to bude, jsme moc blízko.


V neděli Laďa pokračoval v betonování. Půjčil si míchačku domácí výroby snad z doby, kdy jsme ještě byly děti. Důležitý je, funguje!

Přijel nám pomoct syn.
Třešně už jsou zralý, tak jsem v remosce upekla drobenkový koláč s třešněmi. RECEPT
Myslela jsem, že jsem z mrazáku vzala balíček s kuřecími prsy, ale ouha byla to vepřová kotleta. Hodil se mi papiňák, který jsem si dovezla. Uvařila jsem vepřový guláš s hráškem.
Před chatou roste hortenzie. Letos se hodně rozrostla a má malé květy.
Schody mezi patry mě ničí.
Našla jsem si i chvilku na odpočinek.
Před odjezdem z chaty jsme se dověděli, kdo má o sousední chatu zájem, je to syn chataře vedle, tak jsme se uklidnili.

10 komentářů:

  1. Balíčky se zmraženým masem vypadají podobně, to mám taky vyzkoušený. Zvlášť v pultovým mrazáku. My to řešíme igelitkama a v každé je papír na kterém je napsaný obsah. Sáhnu dovnitř- a vím, že jsou tam kuří nohy a prsa. V další zase kotlety a mleté vepřové. Atd,atd. Kvůli špatné dostupnosti obchodů musíme mít větší zásoby a tento systém se nám osvědčil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, to máš dobře vyřešený. Já mám jen dva šupliky, takovou příruční zásobu. Sáčky buď popisuji fixou nebo nalepím samolepku a holt někdy se samolepka odlepí a nebo fixa smaže. Potom musím při vaření improvizovat.

      Vymazat
  2. Tak veru chalupa, môžeš tam robiť od rána do večera. Tiež sme betonovali celý víkend a manžel ručne miešal 20 fúrikov betónu a nosil mi to do domu a ja som to zarovnávala. A keď sme skončili večer o 21,30 tak prišiel sused, že keby vedel ze toho máme tak veľa, tak by nám miešačku požical. Mala som chuť ho zabiť :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti věřím, to je k zlosti. Máš pravdu, že na chalupě je pořád práce a to my zažíváme teprve rok. Stále doufám, že až vyřešíme nejdůležitější problémy, tak potom budeme i relaxovat.

      Vymazat
    2. Alenka ja si nepamatam kedy som relaxovala na chate. Ja sa musim vybrat na dovolenku niekde mimo chaty. Ideme tam po 3 tydnoch znovu, polozit dlazbu, a obklad za pecou, opravit komin, lebo cez neho zateka a ja budem prerabat mini spalnicku ak sa zvysi cas. V zime si oddychneme :-)

      Vymazat
    3. Tak to mám veselé vyhlídky, ale to nevadí.

      Vymazat
  3. Taky jsme zatopili v krbu, to počasí je fakt podzimní.
    Ale jde vám práce pěkně od ruky:-)
    Do mrazáku používám popisovací sáčky, jsou dobrý, a protože máme maxi pulťák, třídím balíčky do pytlů. Dřív jsem to tam jen tak házela, ale když tam člověk něco hledal, to si šel, jak říká manža, zaplavat:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, krásný výraz, jít si zaplavat do mrazáku.

      Vymazat
  4. Ahoj Alenko, vidím, že se nenudíte, ale chatička pod vašimi rukami prokoukne. Už teď z fotek vidím, jak roste do krásy. Přeji vám hodně sil k budování a těším se na pokračování.
    Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, děkuji. Jde to pomaleji, než jsem si myslela. Ale to nevadí, mám víc času na přemýšlení co chci předělat a změnit.

      Vymazat

Děkuji Vám, že jste mě potěšili milým komentářem Hošanda