Tenisti hráli s Kazachstánem. Rosol vybojoval třetí bod.
Oběd jsem zase vařila v remosce. Uvařila jsem vepřové maso v zelí. Dvě porce.
2 plátky krkovice
1/4 hlávky zelí
1 velká cibule
1 smetana ke šlehání
plnotučná hořčice
hladká mouka
sůl, pepř, kmín
koření - country, grilovací nebo podle výběru
Zelí nakrájíme na jemné proužky, osolíme a okmínujeme. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a tu na polovinu a krájíme proužky. Cibuli přidáme k zelí a a promícháme. Na dno remosky rozprostřeme polovinu zelí. Maso osolíme, opepříme, z jedné straky posypeme kořením, druhou stranu potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce a položíme do remosky na zelí. Na maso dáme zbylé zelí, zalijeme šlehačkou a trochou vody, remosku zavřeme a pečeme aspoň hodinu. Potom z masa odhrneme zelí, aby se maso opeklo, podle potřeby trošku podlijeme vodou a ještě chvilku pečeme.
Odpoledne se stavil Kája a donesl nám řezy, které Klárka upekla.
Věnovala jsem se kuchařce už mám 34 receptů
dělám podobně, ale bez smetany, ta mi s tím zelím nějak nešmakuje:-)))
OdpovědětVymazatNo ale s těma řezama mi děláš chutě!
Někdy je dobré najít odvahu to zkusit.
VymazatSmetana se prolne s hořčicí a zelí dostane mírně nakyslou chuť. Ta troška mouky z masa to trošku zahustí a spojí ty chutě.
Zajímavý projekt - takový každodenní fotodeník :-)
OdpovědětVymazatAhoj. Děkuji za návštěvu. Ano je to fotodenník, může to taky být deník jen doplněný fotografiemi.
Vymazat